Pohod na Ravno goro

Spoštovani planinci!

V soboto, 25.11.2023, bomo izpeljali pohod na Ravno goro v sosednjo Hrvaško.

Program izleta: Na pot se podamo izpred šole v Cirkulanah. Po krajši vožnje bomo pričeli pohod na parkirišču pod Ravno goro. Krožna pot nas bo vodila skozi naselje nato po markirani poti do cerkvice Treh Kraljev, vrha Ravne gore, vzletišča jadralnih padalcev… in nato do Filičevega doma.

Predvideni povratek bo mimo Pustega duha do Križa in nato do izhodišča. Glede na vremenske pogoje in razpoloženje med udeleženci pa lahko ob prihodu na izhodišče, prepeljemo nekaj avtomobilov v bližnji Trakoščan in se ob sestopu usmerimo v Trakoščan ter si s tem popestrimo pohod.

Ravna Gora
Vir slike: http://www.takeadventure.com/ravna-gora/

Oprema: Pot zahteva dobro pohodno obutev, primerno za prehodne razmere, vremenu primerna pohodniška oblačila, rezervna oblačila, rokavice in kapa naj bosta tudi v nahrbtniku. Poleg tega zelo priporočamo pohodniške palice. Malica in voda naj bosta iz nahrbtnika. Planinski dom obratuje le občasno zato ne moremo zagotoviti, da se bo možno okrepčati tudi v njem.

Prevoz: Na pot se bomo odpravili z lastnimi prevozi, med seboj se organizirate v skupne prevoze.

Zbirno mesto: pred šolo v Cirkulanah se zberemo ob 8.00, povratek bo okvirno po 15.00 uri. V primeru slabega vremena bo pohod prestavljen.

Pohod vodijo društveni vodniki PZS. Za dodatne informacije in prijave pokličite 051 686 842 (Ivo) ali 041 554 657 (Vili).

Lepo vabljeni na poznojesenski pohod!