Pohod na Mojstrovke po južni poti z Vršiča

Planinsko društvo Cirkulane organizira in vabi na pohod na Mojstrovke, Mala Mojstrovka 2354 m. Velika Mojstrovka 2366 m. Odhod bo tako v soboto, 21.10.2023, ob 5:00 uri izpred šole v Cirkulanah. Odpeljali se bomo proti Slovenski Bistrici in nato po avtocesti nadaljevali mimo Ljubljane in Krajnske gore ter do prelaza Vršič, kjer bo naše izhodišče.

img 0302
Fotografija iz društvenega pohoda na Mojstrovke oktobra 2016.


Opis poti: S parkirišča na Vršiču 1611m. se bomo podali po poti, ki vodi na Mojstrovko in Sleme. Po krajšem vzponu bomo nadaljevali po Hanzovi poti (smer Slemenova špica) čez redek macesnov gozd. Po pol ure vzpona nas zgornji strani čaka prečkanje melišča pod Mojstrovko. Po strmem vzponu se nam bo v primeru lepega vremena odprl pogled na Soško dolino in Primorsko. Kmalu bomo prispeli na lepo razgledno točko, s katere se nam odpre lep pogled navzdol proti Vršiču.

Oprema: Visoki pohodniški čevlji, rezervna oblačila, vetrovka, pohodne palice, kapa, rokavice… ostalo glede na vremenske razmere. Malica in zadostna količina vode iz nahrbtnika.

Zahtevnost: Zahtevna neoznačena pot, ki je v lepem vremenu primerna za vse kondicijsko pripravljene planince.

Čas hoje: Skupne hoje bo nekako 5-6 ur.

Prevoz: Verjamemo, da se nas bo nabralo toliko, da bom lahko šli s kombiji. Predvidena cena 15-20€.

Prijave in dodatne informacije: Za prijave in dodatne informacije pokličite 041 554 6  57 najkasneje do torka, 17. oktobra 2023, do 20:00 ure.

Vodenje: Skladno s planom PD Cirkulane pohod organizira in vodi Vili Jurgec skupaj s pomočniki.

Z vami želimo preživeti lepe trenutke na pohodu.

Prijazno vabljeni!