Nočni pohod

Vabimo vas na drugi nočni pohod PD Cirkulane. Na pot se bomo podali z gradu Borl do cerkvice Device Marije in do šole v Zavrču, ki bo v petek, 9. marca 2018.

Urnik: Zberemo se od 16.30 naprej, po dogovoru, organiziramo prevoz nekaj avtomobilov v Zavrč in se podamo na pot ob vrnitvi šoferjev. Lahko pa se udeleženci dogovorimo, da tudi povratek naredimo peš.

Trasa: Začetek pohoda - predvidoma ob 17.00 na zunanjih površinah izpred gradu Borl. Napotimo se po dovozni cesti na grad Borl proti križišču, ki vodi po 'Borlskem bregu' navzdol oziroma navzgor proti Plešibici. Usmerimo se proti Plešibici in se kaj kmalu usmerimo levo na kolovoz med vinogradi proti gozdu na gozdno pot – po Šlogu.
Pot nadaljujemo po 'Šlogu' po gozdni cesti skozi gozd. Gozdna cesta se vzpne mimo zarasle pečine z desne do vznožja opuščenega nasada višenj. Pot nadaljujemo po gozdni cesti in iz gozda pridemo med vinogradi kjer nas kolovozna cesta pripelje do Huzarove kapele.
Nadaljujemo po trasi Marijine romarske poti, desno od kapele, nekaj časa po kolovozu mimo redkih hiš in nato zopet po gozdni vlaki v gozd ob rahlem vzponu. Gozdna vlaka nas pripelje do kolovoza, ki razmejuje urejene vinograde na desni in gozd na levi strani. Tu po navadi naredimo postanek.
Sledi še krajša pot po gozdu po gozdni pešpoti, ki nas pripelje iz gozda med vinogradi neposredno pod cerkvico Device Marije. Nadaljujemo po kolovozu do cerkve Device Marije od koder nadaljujemo med vinogradom do parkirišča ob OŠ Cirkulane-Zavrč.

Zemljevid Nocni Pohod

Trasa pohod na zemljevidu označena z rdečo črto

Zahtevnost: Pot je nezahtevna, razmere bodo po napovedih prehodne z temperaturami tik pod lediščem.

Oprema: Poleg toplih oblačil, nepremočljive visoke obutve priporočamo palice, gamaše, rokavice, kapo... Obvezna je baterijska svetilka ter odsevnik (kresnička).

Pohod vodita Ivo Zupanič in Božidar Horvat ob pomoči ostalih vodnikov in markacistov PZS PD Cirkulane. Zaželene prijave pri vodnikih na 051 686 842 (Ivo) ali 031 376 640 (Božo) kjer dobite tudi vse ostale informacije.

Lepo vabljeni. Več nas bo, lepše nam bo!