Pohod Jezersko-Logarska dolina

Vodniški odsek planinskega društva Cirkulane organizira v soboto, 27.6.2015, pohod Jezersko-Logarska dolina.

Vir slike: http://www.kam.si/blog/jezersko_906_m.html

Urnik pohoda:

• Vodniški odsek Planinskega društva Cirkulane organizira pohod iz Jezerskega, Češka koča na Spodnjih ravneh (1542m), Krajnsko kočo (1700m) na Ledinah preko Okrešlja v Logarsko dolino. Udeleženci pohoda se dobimo pri osnovni šoli v Cirkulanah ob 5.00 uri, od koder nas bo odpeljal avtobus v smeri Cirkulane–Ptuj–Celje–Ljubljana–Kranj–Zgornje Jezersko. Jezersko je pravi biser narave tako, da očara vsakega obiskovalca, ki zna ceniti lepote narave. Iz Jezerskega seže pogled na več gora. Češka koča se nahaja na manjši ravnini imenovani Spodnje ravne. Od koče, ki ima manjšo zimsko sobo je lep pogled proti severnim stenam osrednjih Grintovcev. Na drugi strani pa je lep pogled na Jezersko in gore okrog Jezerskega. Hrana in pijača je iz nahrbtnika, možnost tople hrane v večih kočah, ki se nahajajo na naši predvideni poti. Domov se vrnemo okrog 21.00 ure.


• Zahtevnost in oprema: pot je zahtevna ni pa nevarna, vendar previdnost nikoli ni odveč. Priporočamo topla oblačila. Zaradi nepredvidenih vremenskih razmer moramo imeti zraven tudi kakšno rezervno majico in anorak. Od opreme je pomembno, da imamo pohodne ali planinske čevlje, pohodne palice in čelado. Predvidoma traja pohod približno 5 do 6 ur hoje.


• Prevoz: Predvidena cena prevoza je 15 EUR, glede na število prijavljenih se stroški zmanjšajo oz. povečajo.


Zaradi lažje organizacije pohoda vas prosimo za prijavo na GSM 041 554 657, do četrtka, 25.6.2015. Pohod bo vodil vodnik PZS s pomočniki. Vse informacije vezane na pohod lahko dobite na zgoraj navedeni GSM številki.

Želimo vam veliko lepih in prijetnih trenutkov na pohodu!
Vabi UO PD Cirkulane