Zimski pohod na Boč


Na Boč vodi vrsta markiranih poti; najkrajši, a tudi najbolj strmi sta tisti, ki se začneta na robu Zgornjih Poljčan. Pot čez Babo vodi naravnost proti Domu na Boču, gozdna učna pot (Detičkova pot) pa je speljana bolj proti vrhu, kar lahko izkoristimo za zanimiv krožno pot.

Urnik in dostop: Zbrali se bomo v soboto, 9. februarja 2019, ob 7.00 v Cirkulanah in se z avtobusom oziroma kombijem odpeljali na parkirišče v Zgornje Poljčane. Nadaljevali bomo proti vrhu Boča po trasi za katero se bomo odločili. Ali proti Domu na Boču in nato na vrh ali pa po Detičkovi krožni poti.

Zahtevnost: Dobro markirana, nezahtevna, vendar večinoma strma pot, verjetno nas čaka tudi kaj snega.

Okvirni čas pohoda: Zgornje Poljčane-Dom na Boču: 1 ura. Dom na Boču-vrh Boča: 1 ura. Spust v dolino po gozdni učni poti: 1 ura 30 minut. Skupaj: 4 ure

Višina: 978 m in višinska razlika: 650 m

Zimski Boc
Vir slike: https://pdpoljcane.com


Pot je občasno strma in v zimskih razmerah zelo lepa. Poskrbite za dobra obutev in tudi palice ne bodo odveč. Oblačila vremenu primerna – nepremočljiva in primerna za kljubovanje vetru. Malica in pijača iz nahrbtnika, možen tudi nakup toplega obroka v planinskem domu.
Po  potrebi, glede na vremenske pogoje, bomo morda traso pohoda nekoliko spremenili in se bomo odpeljali do planinske koče na Boču, za kar se bomo odločili oz. dogovorili na sameme pohodu.

Organizacija, vodenje ter dodatna pojasnila: Vili Jurgec GSM 041554657. Zaradi lažje organizacije vas naprošam za prijavo do srede, 6.2.2019, do 12.00 ure. Cena prevoza je odvisna od števila udeležencev.

Zaradi nestanovitnosti vremena vas prosimo, da spremljate obvestila na spletni strani društva.

Lepo vabljeni! UO PD Cirkulane in vodniški odsek.